Temakveld om utfordringer med lønnsomhet i energiomstillingen

Tusen takk til DNB for sponsing og tilrettelegging av nok et vellykket arrangement i DNB Arena!

Karianne Skjæveland
Communication Manager
December 20, 2023
Event

DNB Arena var vertskap for den siste temakvelden i 2023 for energiomstillingsklyngen den 19. desember. Under arrangementet utforsket vi spørsmålet: "Hva kreves for å oppnå vekst og lønnsomhet i energiomstillingen?" Selv om det ikke overraskende var vanskelig å få et klart svar på akkurat dét, bidro arrangementet til en meningsfull dialog om utfordringene i bransjen.

Innledere delte innsikt

Terje Fanebust fra DNB åpnet kvelden med å snakke om viktigheten av fornybar energi og omstilling.

Svein Kvernstuen fra Beyonder fortalte om batteri-teknologien til selskapet, og la vekt på viktigheten av å ha et internasjonalt team: Beyonder har ansatte fra 17 forskjelllige nasjoner.

Grethe Meisingset fra HitecVision ga et innblikk i deres fornybare fond og hvordan de jobber med å sette sammen selskaper. Hennes perspektiv bidro til å belyse utfordringer og muligheter innenfor fondsforvaltning i fornybarsektoren.

Paneldebatten satte fokus på viktige temaer

Styreleder i ETN Tor Arnesen modererte paneldebatten. Ordfører Sissel Knutsen Hegdal la vekt på viktigheten av at Stavanger løfter blikket som kommune, og samarbeider på tvers av kommunegrensene for å få næringsutvikling i regionen. Hun forpliktet seg til å bruke politiske kontakter på nasjonalt nivå for å fremme gunstige rammebetingelser for omstilling og næringsliv i Stavangerregionen.

Ståle Kyllingstad fra IKM argumenterte for mer satsing på havvind, basert på landets erfaring og kompetanse med offshore-operasjoner. Han argumenterte for at myndighetene burde bidra med enda større subsidier til utvikling av havvind, og dro parallellen til statens betydelig subsidierte elbilsatsning.

Siri Espedal Kindem fra Equinor, ansvarlig for fornybarsatsingen i Norge, delte erfaringer fra prosjektet Trollvind som inntil videre er lagt på is. Prosjektet var ikke i nærheten av å være lønnsomt, noe som blant annet skyltes pandemi, inflasjon og prisstigning. Hun påpekte utfordringene ved lønnsomheten i fornybar energi, samtidig som hun delte perspektivet at den fornybare industribyggingen skaper arbeidsplasser og bidrar til samfunnsutvikling før den blir lønnsom.

Svein Kvernstuen fra Beyonder avsluttet paneldebatten med å diskutere utfordringene med kapitalinnhenting, og kunngjorde selskapets planer om produksjon i Kina og Taiwan.

Tusen takk til DNB for sponsing og tilrettelegging av nok et vellykket arrangement i DNB Arena!

Info for companies

See full document