IPR-kurs: Hvordan beskytte bedriftens immaterielle verdier?

Tidspunkt: 08:45 –13:30

I dette kurset vil Patentstyret, Håmsø Patentbyrå og CMS Kluge gi innsikt i hvordan man beskytter bedriftens immaterielle rettigheter (Intellectual Property Rights), hvordan en god IPR-strategi kan innlemmes i bedriftens overordnede strategi, og gjennomgå beste praksis for håndtering av rettighetene til IPR som er utviklet sammen med andre.  

Innhold

Grunnleggende om immaterielle rettigheter: Innføring i de ulikeindustrielle rettighetene (oppfinnelser, design, produkter, patenter og merkevarer) og hvordan de fungerer. Fokus på patentering.

Grunnleggende IP-Strategi: Gjennomgang av ulike strategier for å tjene penger på patentrettigheter.

Immaterielle rettigheter i samarbeidsrelasjoner: Strategiskog industrielt samarbeid mellom ulike aktører blir mer og mer vanlig, og er i mange tilfeller en forutsetning for å lykkes. For å unngå konflikter er det viktig å ha en bevisst håndtering av eierskapet til det som utvikles i samarbeid med andre. Vi vil gå igjennom mulige fallgruver, og strategier for å unngå disse.

 

Tidsplan

  • 08:45       Registrering og kaffe
  • 09:00       Grunnleggende om IPR rettigheter m/fokus på patentering
  • 10:00       Hvordan tjene penger på et monopol
  • 11:00       Immaterielle rettigheter i samarbeidsrelasjoner
  • 12:30       Lunsj og mingling
  • 13:30       Patentstyret og Håmsø er tilgjengelige for 1:1 samtaler, ved behov.

 

Seminaret strømmes direkte via Patentstyrets nettsider for de som ikke kan delta fysisk. Det er åpent for alle, men krever påmelding via link.

Hvis du ikke kan delta fysisk, her er påmeldingslenke til strømming av seminaret: https://app.bwz.se/patentstyret/b/v?event=349&ucrc=30DCA1C839

Icon of a clock
December 7, 2022 1:00 AM
Icon of a map pin
Måltidets/Havets hus, Auditoriet, Richard Johnsens gate 4, 4021 Stavanger