Vellykket student-arrangement i samarbeid med ETNs medlemsbedrifter

Ni selskaper presenterte reelle problemstillinger for bachelor- og masteroppgaver

Karianne Skjæveland
Communication Manager
January 11, 2024
Event

- Det grønne skiftet er ikke noe som skjer i fremtiden. Det skjer nå, og dere kan være en del av det, sa forretningsutvikler Kenneth O. Rosén i Aarbakke Innovation til 33 representanter av morgendagens arbeidstakere som møtte opp på ETN & YPBs studentarrangement 9. januar i Innovasjonsparken.

Arrangementet, som var et samarbeid mellom ETN og klyngens Young Professional Board, var rettet mot UiS-studenter som innen batteriteknologi, petroleum og energi. På tvers av ulike fagområder delte studentene ønsket om å utforske temaer som er relevant for dagens arbeidsliv i sine kommende bachelor- og masteroppgaver.

Ni medlemsbedrifter i Energy Transition Norway gav studentene verdifulle innblikk i reelle problemstillinger og inviterte til samarbeid; Aarbakke Innovasjon, Worley Rosenberg, Moreld Apply, Siemens Energy, Eldrift, Depro, Dalane Energi, Storage2Power og Validé.

Aktuelle temaer for oppgaveskriving var blant annet havvind, bølgekraft, topside & subside olje og gass, digitalisering, data management, hydrauliske løsninger, ROV, og elektromekanikk, med særlig mange oppgaver innen batteri.

Spesielt interessant for batteristudenter

Det var Julie Dalseid Landro, energi- og petroleumsstudent på UiS og fungerende styreleder i ETN's Young Professional Board, som tok initiativet til arrangementet. Hun opplevde at flere av de oppmøtte presenterte interessante problemstillinger:

- Jeg syntes det var veldig bra at så mange både store og små selskaper stilte opp. Jeg snakket lenge med representanten fra Worley, som selv hadde tatt mastergraden sin gjennom den bedriften. Eventet var nok spesielt interessant for batteristudentene, men det var noe for alle.

Julie, som er også leder for linjeforeningen for petroleum og batteri på UiS - Entek - er allerede i dialog med noen av bedriftene for å planlegge bedriftsbesøk.

Stort behov for ivrige oppgaveskrivere

Eldrift var et av de mindre elskapene som syntes det var spennende å treffe engasjerte elever på batterilinjen til UIS.

- Vi har stort behov for ivrige studenter, så det var veldig kjekt å få komme og gjøre oss kjent for dem. Vi er jo et lite selskap, og vi har absolutt fordel av å gjøre oss kjent for studenene og vi har konkrete utfordringer som vi har lyst å ha med elever på, sa Dag Hammersmark, daglig leder i Eldrift som blant annet gir nytt liv til brukte batteripakker gjennom sin sirkulærøkonomiske tilnærming.

- Det er en rivende utvikling i forskrifter og krav til batterier, og vi har satt opp en god del teser og oppgaver i forhold til gjenbruk av battericeller som allerede er produsert. Der er det utrolig mye spennende som skjer i forhold til regelverk og harmoniserte standarder, og som er aktuelt for elevene å skrive om.

Vi takker alle medlemsbedriftene som stilte opp og bidro til et vellykket arrangement.

Info for companies

See full document