Forretningsmuligheter for Agri-e i Australia

Tidligere denne måneden fikk Agri-e internasjonalt klyngebesøk til besikting av det nye pilotsystemet i Risavika.

Karianne Skjæveland
Communication Manager
September 20, 2022
No items found.

Systemet som produserer hydrogen, elektrisitet og grønt CO2 fra biogass og naturgass, piloterer på gassenteret i Risavika. Nå skal energiklyngen National Energy Resources Australia (NERA) hjelpe gründerne å komme i kontakt med potensielle partnere i Australia.

Det var i forbindelse med et møte om formaliseringen av et klynge-til-klynge samarbeid mellom Energy Transition Norway (tidligere Norwegian Energy Solutions) og NERA på ONS, at den australske klyngeadministrasjonen møtte Agri-e-gründerne Kjell Husabø og Egil Vigdel på Risavika.

Der fikk de se piloten, som inkluderer metangass som en del av elektrifiseringen med økt energieffektivitet, fleksibilitet og sikkerhet, i aksjon,

Australierne uttrykte stor interesse under besøket.

– Vi har ikke sett liknende prosjekter som bruker biogass til å produsere grønt CO2 i tillegg til hydrogen i Australia, sa program- og partnerskapsansvarlig i NERA, Melissa Tremlett.

De australske delegatene var imponerte over at Agri-e alt har fått Worley med på laget, og ønsker nå å hjelpe gründerne komme i kontakt med potensielle partnere i Australia.

Agri-e har fått mye oppmerksomhet i det siste. Første dagen på ONS fikk de presentert prosjektet sitt for statsminister Jonas Gahr Støre.

– Vi er utrolig takknemlige for støtten og samarbeidet med Energy Transition Norway (tidligere Norwegian Energy Solutions, Red. anm.) sa forretningsutvikler og prosjektansvarlig i Agri-e, Kjell Husabø, etter at han hadde presentert prosjektet for statsministeren.

– Hadde det ikke vært for energiomstillingsklyngen, hadde vi aldri fått denne eksponeringen for nøkkelpersoner og myndigheter og kommet dit vi er i dag.

Info for companies

See full document