ETN og DNB inviterte til medlemskveld i DNB Arena

22. november inviterte Energy Transition Norway og DNB klyngens medlemmer til helaftens opplegg i DNB Arena.

Karianne Skjæveland
Communication Manager
November 24, 2022
Event

22. november inviterte Energy Transition Norway og DNB energiomstillingsklyngens medlemmer til temakveld om økte energipriser, middag og hockeykamp i DNB Arena. Deltakerne satte pris på god mat og godt faglig program, ikke minst var det stas at Stavanger Oilers slo Storhamar 4-0.

Tradisjonen tro ble energiomstillingsklyngens medlemmer invitert til temakveld, middag og hockeykamp i DNB Arena. Årets førjulsarrangement gikk av stabelen 22. november, og faglig tema for kvelden var hvordan økte energipriser påvirker det grønne skiftet. DNB var sponsor av arrangementet.

Daglig leder i energiomstillingsklyngen Egil Aanestad ønsket deltakerne velkommen, og Gry Berit Lundal, senior visepresident i DNB, innledet kvelden med å trygge de oppmøtte om at banken skal fortsette å finansiere den grønne omstillingen i en krevende tid preget sorte svaner som økte energipriser, krig og pandemi.

Tross økt risiko skal DNB bidra med 450 milliarder kroner til finansiering av fornybar energi og tilhørende infrastruktur frem mot 2025.

Eirik Wærness, senior visepresident og sjefsøkonom i Equinor var kveldens hovedtaler. Han rosemalte ikke utfordringene knyttet til å erstatte 80% av verdens fossile energi med fornybare energikilder.

Bærekraft handler om tilgang til ren energi og energisikkerhet i tillegg til avkarbonisering, og høye energipriser er én av flere faktorer som vil senke tempoet i energiomstillingen, mente han. Utfordringen er at vi i fremtiden skal bruke mindre energi enn det vi gjør i dag, samtidig som økende befolkningsvekst og voksende middelklasser vil ha et større energiforbruk i årene opp mot 2050.

Én tilnærming til de sammensatte utfordringene knyttet til energiomstillingen er energioptimalisering.

Thomas Flinskau i Integrate Renewables AS jobber for å bevege byggebransjen i en mer miljøvennlig retning. Han fortalte hvordan Stavangerselskapet bidrar til å utvikle fremtidens næringsbygg med teknologi som gjør at de produserer mer energi enn de forbruker.

Tross dagens økte energipriser er det mer lønnsomt med solcellepaneler i dag enn det var for bare et par år siden, mente gründeren som gjennom å bygge broer mellom bygg, solcelleanlegg og utvikling av felles varme/kjøling og energilagre muliggjør energioptimaliserende energiflyt mellom bygninger.

– Vi trenger flere gode ideer som disse, oppsummerte Ståle Tungesvik, visepresident i Equinor og styremedlem i Energy Transition Norway, og fortsatte:

Ideene som trengs for å realisere den grønne omstillingen sitter i klyngen, og DNB vil vurdere finansiering av gode prosjekter.

Vi i Energy Transition Norway takker DNB for en godt faglig arrangement, god middag og ikke minst god underholdning på isen: Kvelden ble avrundet med at Stavanger Oilers slo Storhamar 4–0, og hjemmelaget fikk dermed den første seieren etter tre poengløse kamper.

Info for companies

See full document