ETN signerer samarbeidsavtale med katapultsenteret Sustainable Energy

Vil gi ETNs medlemmer tilgang til testsenter i verdensklasse

Karianne Skjæveland
Communication Manager
February 21, 2024
Business

Tirsdag 20. februar signerte daglig leder i Energy Transition Norway, Egil Aanestad, og forretningsutvikler i Sustainable Energy, Linn Therese Eve en samarbeidsavtale som dreier seg om utvikling og tilgjengeliggjøring av testinfrastruktur for norske bedrifter som jobber i energiomstillings-skiktet.

Gjennom avtalen skal de to partene blant annet sikre tilgang til infrastrukturkompetanse, tilrettelegging av test-caser, og bruk av katapultapparatet for ETN sine medlemsbedrifter, samt samarbeid om klyngeworkshops og aktuelle innovasjonsprosjekter inn mot EU/Norge.

Katapultsenteret på Stord ble etablert i 2018 for å være en pådriver for overgangen til mer klima- og miljøvennlige energikilder.

Testsenteret, som i følge Teknisk Ukeblad er i verdensklasse, har kompetanse og utstyr som hjelper kunder med å utvikle og teste bærekraftige løsninger for produksjon, lagring, distribusjon og styring av energi.

Sustainable Energy har ambisjoner om å tre-firedoble kapasiteten de neste årene.
Det passer fint sammen med ETNs ambisjoner om å øke innovasjonsgraden og tempoet i energiomstillingen.

– Vi setter stor pris på dette initiativet som kom fra Sustainable Energy-katapulten, og ser frem til et tettere samarbeid, sier Egil Aanestad i ETN.

– Omstilling av industrien til grønne og fornybare markedsmuligheter kan bare gjøres om mange aktører går sammen, og med denne avtalen er ambisjonen å få utviklet og modnet grønn teknologi raskere og bedre.

Samarbeidet mellom ETN og Sustainable Energy styrker arbeidet med å tilgjengeliggjøre testinfrastruktur, kompetanse og nettverk for flere bedrifter, slik at en stor bredde av tilbud og tjenester blir mest mulig optimalisert.

– Det er en bra match med kompetanse og utfordringer mellom Energy Transition Norway og Sustainable Energy. Vi gleder oss til å komme i gang med prosjekter som gir norske bedrifter økt konkurransekraft i den grønne omstillingen gjennom testing og tilgang på kompetanse, sier daglig leder i Sustainable Energy, Willy Wågen.

Info for companies

See full document