ETN deltok på Brussel-dagene 14. - 15. februar

Daglig leder er påkoblet og engasjerer seg aktivt for å samarbeide og gripe muligheter

Karianne Skjæveland
Communication Manager
February 16, 2024
EU

Daglig leder i Energy Transition Norway, Egil Aanestad, deltok på Brussel-dagen Næringsforeningen i Stavanger og Stavanger-regionens Europakontor arrangerte 14.-15. februar.

Et dypdikk i energipolitikk, teknologisk utvikling og de geopolitiske hensyn som former fremtiden for energi i Europa.

ETN er påkoblet og engasjerer seg aktivt for å bygge nettverk, samarbeide og gripe mulighetene som oppstår. Bildet er fra mottakelsen på Norway House og viser fra venstre: Anne Marie Lund fra Sola Kommune, Sissel Knutsen Hegdal, ordfører i Stavanger, Håvard Walde fra Skretting, Egil Aanestad fra ETN, og Tormod Andreassen i Næringsforeningen.

40 sentrale aktører innen energi fra Stavanger-regionen og ytterligere 40 fra EU-systemet var samlet disse dagene for å få en bedre forståelse for det stadig skiftende landskapet av energipolitikk og rammeverk innen EU.

På agendaen var diskusjoner rundt energi og sikkerhet, EU Green Deal, Fit for 55 og taksonomi, med spesielt fokus på Norges rolle i å forme Europas fremtidige energiforsyning.

Vindressursene i Nordsjøen ble diskutert, det samme ble graden av norsk påvirkning i det som besluttes i EU.

Bedriftspresentasjonene ga innsikt i innovative løsninger for energistabilitet og teknologi, understreket viktigheten av kritisk infrastruktur. Videre ble de potensielle mulighetene som ligger i EU-Norge-Grønn Allianse belyst.

Info for companies

See full document