Det satses på storskala norsk batteriproduksjon

Beyonder var vertskap for New Kaupangs store seminar om battericelleproduksjon.

Karianne Skjæveland
Communication Manager
September 25, 2020
Battery

Tekst: Kirsti Sømme

24. september var Beyonder Battery Center vertskap for New Kaupangs store seminar om battericelleproduksjon. Sammen vil aktørene bygge Norge som batterinasjon.

– Våre konkurrenter vil ikke være andre norske battericelleprodusenter som Morrow og Frey, det vil være de store multinasjonale batteriselskapene som hovedsaklig holder til i Asia, sier gründer og CEO i Beyonder, Svein Kvernstuen.

Den røde tråden på konferansen var den nye verdikjeden innen batteriproduksjon og muligheter for industriutvikling i Rogaland. Arrangørene, New Kaupang, hjelper kraftintensiv internasjonale industriaktører med etableringer på Sør-Vestlandet, og battericelleproduksjon er et potensielt vekstområde.

Morrow Batteries som planlegger etablering i Agder, og Freyr som holder til i Mo i Rana, presenterte sine strategier for etablering og vekst. I tillegg deltok representanter fra Corvus Energy, det kanadisk-norske selskapet som bygger batteripakker til bruk i maritim industri. Northvolt presenterte også sine planer og status for sin batterisatsing i Sverige.

– Planen er å byge Norge som en stor batterinasjon, og det ønsker vi å gjøre i samarbeid med og sammen med initiativet Battery Norway, sier Svein Kvernstuen i Beyonder.

Battery Norway vil samle aktører for å utvikle en norsk batteristrategi som legger til rette for bærekraftig vekst, bygge norsk kompetanse og knytte norske selskap opp mot internasjonale initiativ og aktiviteter, samt promotere norsk batteriindustri i utlandet.

Til stede på seminaret 24. september var representanter fra næringslivet, nasjonale og lokale politikere, og representanter fra kommuner og grunneiere som ønsker å tilrettelegge for ny industri på Sør-Vestlandet.

Info for companies

See full document